Home Harta site Shop Contact facebook
 
 
 
ROOS
HYDROSIGHT
 

Sfaturi utile

Inceputul sezonului

Se recomanda schimbarea apei o data pe an, pentru piscinele exterioare, iar in cazul piscinelor interioare la un interval de 2-3 ani. Cel mai potrivit moment pentru schimbarea apei este primavara deoarece piscina necesita curatare dupa fiecare iarna. Daca piscina goala nu prezinta depuneri de calcar si poluanti, verificati filtrul si umpleti cu apa proaspata. Dupa reglarea pH-ului intre valorile 7.0 -7.4 se aplica un tratament soc pe baza de clor.

Curatarea

Este recomandata curatarea piscinei cel putin o data pe an, la schimbarea apei, pentru a indeparta depunerile de calcar si microorganismele (bacterii, alge) de pe fundul si peretii piscinei. Curatarea se poate face cu o perie obisnuita folosind produse speciale.

*Aspirarea piscinei


Prevenirea efectelor apei dure

In regiunile cu apa dura exista un pronuntat risc al depunerii de calcar. Pentru a preveni efectele negative ce insotesc depunerile de calcar, se recomanda adaugarea de produse speciale la inceputul fiecarui sezon.

Evitarea aparitiei petelor decolorate

Dezinfectantii concentrati au un efect decolorant. Din acest motiv tabletele de dezinfectant cu dizolvare inceata nu se pun direct in apa piscinei. Acestea se pun in skimmer sau intr-un dispozitiv de dozare. Folosind granulele speciale nu apare riscul decolorarii.

Ingrijirea pe timp de vacanta

In cazul in care nu aveti un sistem automat de intretinere a piscinei si intentionati sa lipsiti mai mult de 8 zile, trebuie sa aplicati un tratament cu un ingredient activ pentru dezinfectie si prevenire a dezvoltarii algelor. Piscina ar trebui acoperita, daca e posibil, iar dispozitivul ce asigura circularea apei trebuie lasat in functiune (pentru jumatate din timpul programului obisnuit). Chiar daca la intoarcerea din vacanta apa este in stare buna, este necesara spalarea filtrului.

Intretinerea filtrului

Cea mai comuna cauza a turbiditatii apei din piscina este filtrul murdar sau contaminat. Aceasta problema pare in general la piscinele unde viteza procesului de back-washing nu este suficienta. Exista insa substante necesare curatarii si dezinfectarii filtrului.

*Utilizarea filtrului si a vanei cu 6 cai


Ingrijirea pe perioada iernii

Pe perioada iernii va recomandam sa nu drenati apa din piscina deoarece exista riscul ca peretii piscinei sa se deterioreze datorita presiunii exercitata de sol. O piscina plina este mai putin vulnerabila factorilor externi (diferente de temperatura, obiecte cazute etc...). Pentru prevenirea dezvoltarii algelor si depunerilor de calcar aplicati substante specifice. Aceste produse sunt speciale pentru tratarea apei pe perioda iernii si fac curatarea de primavara mult mai usoara.

*Pregatirea piscinei pentru iarna


Back-washing

Chiar daca apa din piscina este tratata corect, acumularea de substante dizolvate (in special saruri) este inevitabila. Concentratia excesiva de saruri poate fi prevenita doar adaugand apa proaspata dupa un program regulat. Cantitatea de apa proaspata ce trebuie adaugata este de 5% din volumul total/saptamana, echivalentul a 5 minute de back-washing cu filtru de nisip. In cazul piscinelor acoperite, riscul acumularii de saruri este mai mic deoarece cantitatea de apa evaporata este mai mica, reducandu-se astfel si cantitatea de apa proaspata ce trebuie adaugata regulat.

Prezenta ionilor de fier, magneziu sau cupru

Prezenta fierului, magneziului sau cuprului creste considerabil turbiditatea apei. In general precipitatii acestor metale pot fi inlaturati prin floculare. Pentru o inlaturare optima a nedoritilor ioni metalici se aplica un tratament soc cu substante cu rol in a oxida tot fierul si magneziul.

Sursa: Bayrol

 

 
 
 
     
  copyright©2010 PERLA MEX | Design: orkas.ro